SOUND CHECK!

Wil je je favoriete film niet alleen kijken, maar echt ervaren? Dan speelt goed geluid een belangrijke rol. Goed geluid maakt het verschil tussen het kijken naar een film die zich in een oude havenstad afspeelt en een sensationele ervaring waarbij je de zilte zeelucht al bijna kan ruiken. Wil je tv-kijken met het beste geluid, dan heb je verschillende opties. Wij zetten ze voor je op een rijtje.


INGEBOUWDE SPEAKERS

Elke tv heeft ingebouwde speakers. Over het algemeen is de geluidskwaliteit die je hiermee krijgt niet heel geweldig, maar er zijn tv’s waarbij de geluidskwaliteit aanzienlijk beter is. Zo zijn er tv’s met Dolby Atmos. Hiermee klinkt het geluid op specifieke plekken in je kamer, waardoor je het gevoel krijgt dat je middenin de actie zit.


SOUNDBAR

Een soundbar is de meest voorkomende en elegante manier om je geluid te verbeteren. Een soundbar is een subtiele balk die je onder je tv kan plaatsen. In een soundbar is meer ruimte voor krachtige speakers, waardoor je helder geluid hoort. Ook kan je een soundbar vaak combineren met een subwoofer en surround speakers, waarmee je een alomvattend 5.1-surround-systeem maakt.


KOPTELEFOON

Wie kent het niet: je wacht al een week op de nieuwe aflevering van je favoriete serie, je zit er helemaal klaar voor en nog voor het intro is afgelopen krijg je de vraag of het wat zachter kan. Een koptelefoon biedt dan uitkomst. Veel moderne tv’s hebben bluetooth. Zo kan je met elke bluetooth-koptelefoon luisteren, zonder anderen te storen.


EXTERNE SPEAKERS

Kan het geluid niet groots genoeg zijn? Sluit dan je tv aan op externe speakers. Steeds meer tv’s beschikken over bluetooth, waardoor je de tv makkelijk draadloos kan verbinden. Heb je een indrukwekkende stereo-installatie staan, verbind deze dan door middel van een versterker. Hiermee kan je het zo gek maken als je zelf wil.

ERVAAR HET IN DE WINKEL

Wil je de verschillen tussen de geluidsoplossingen in het echt horen en erachter komen wat het beste bij jou en je nieuwe tv past? Bezoek de Expertwinkel bij jou in de buurt voor een demonstratie en persoonlijk advies.