Onze experts leggen uit

MET 8K KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Kan het nog mooier? Kan het nog beter? Ja. Absoluut. Wie ook maar een beetje nieuwsgierig is naar de nieuwste ontwikkelingen in tv-land komt al snel uit bij 8K. Dachten we met 4K de absolute top op het gebied van beeldresolutie in huis te hebben, doet Samsung er met 8K nog een schepje bovenop. Een schepje? Zeg maar gerust een schep, een flinke schep naar het spreekwoordelijke neusje van de zalm! Met de 8K-televisies van Samsung ben je klaar voor de toekomst!

Om dan maar meteen de meest in het oog springende eigenschap te noemen: 8K biedt een beeldkwaliteit die maar liefst vier keer scherper is dan we inmiddels van 4K kennen. Dat betekent dat de kijker nog meer diepte en detail kan ervaren. Het mag dan ook gezien worden als een grote innovatie in televisieland. Bjorn Willems, Product Manager bij Samsung legt uit: “Met name bij het kijken naar een televisie van 65 inch of groter biedt 8K een enorm voordeel, omdat een veel grotere pixeldichtheid wordt geboden.” Om die uitspraak maar eens te onderschrijven met een indrukwekkend getal: er zijn maar liefst zo’n 33 miljoen pixels aanwezig, waardoor elk detail haarscherp wordt getoond en het lijkt alsof je midden in de actie zit. “Door de zogenaamde ‘intelligente upscaling’ (AI Upscaling), aangestuurd door de sterke Quantum Processor 8K-technologie, wordt alle con­tent die wordt aangeboden omgezet naar 8K-beeldresolutie. Dit betekent concreet dat alles wat je maar wilt bekijken, van YouTube-video tot de nieuwste serie op Netflix, in de best mogelijke kwaliteit wordt weergegeven. Kijken naar 8K-beelden is dus altijd indruk­wekkend op een QLED 8K, ongeacht de content.”

Is er al 8K-content beschikbaar op de markt? Volgens Bjorn Willems kunnen we daar in de loop van 2019 rekening mee gaan houden. “De streamingdiensten en de video-on-demand-aanbieders hebben aangegeven komend najaar met 8K-content te komen. Bovendien is de kans erg groot dat de Olympische Spelen van 2020 in 8K de wereld ingezonden gaan worden.”


Op dit moment is QLED 8K beschikbaar in 98, 82, 75 en 65 inch in de Q950R-serie. Deze serie kenmerkt zich door een optimale kijkhoek. Tevens beschikt deze ultramoderne serie over een HDMI 2.1-aansluiting, waar toekomstige producten op aangesloten kunnen worden om 8K te streamen.


De eerste 8K-televisies hebben intussen hun weg naar de Nederlandse consument gevonden. Jeroen van Dongen van Expert Berkel en Rodenrijs/Pijnacker/Gouda: “De reacties zijn veelbelovend. En dat wordt alleen maar beter als later dit jaar de 8K-content beschikbaar komt.” Bjorn Willems valt hem bij: “De consument prijst de innovatieve upscaling-technieken en de scherpte van de beelden, evenals het feit dat ze op elke kijkafstand van de televisie kunnen gaan zitten omdat het beeld altijd scherp blijft”

NEUSJE VAN DE ZALM

De Samsung QLED 8K-tv is de beste televisie die de consument op dit moment in huis kan halen. Aanschaf van deze televisie betekent dat je de best mogelijke beeldkwaliteit in je huiskamer hebt. Maar natuurlijk is dat niet het enige. Dankzij de snelle processor kijk je bijvoorbeeld binnen een seconde naar je favoriete serie op Netflix. En met Ambient Mode laat je de televisie volledig opgaan in je interieur.