Het oog wil ook wat...

JE TELEVISIE INTERIEURPROOF?
DAT
KAN

Televisies en design. Gaan die twee samen?
In een tijd waarin de flatscreens platter en platter lijken te worden. Waarin van alles wordt bedacht om de televisie te laten opgaan in het interieur? Het antwoord is: ja. Televisie en design gaan samen. Want het oog wil ook wat!

Prachtig voorbeeld is de Serif-serie van Samsung. De ‘letter­vreters’ onder ons zullen meteen de link leggen naar het lettertype Serif. En die slaan dan ook de spijker op z’n kop. Van de zijkant gezien heeft de Serif-tv de strakke vorm van de hoofd­letter ‘I’. De slanke behuizing loopt van boven wat breder uit en vormt zo een smal horizontaal vlak. Samsung is zeker niet over één nacht ijs gegaan met dit ontwerp, waarvoor het bekende design-duo Ronan en Erwin Bouroullec in de arm werd genomen. De Serif-tv’s zijn opvallende verschijningen. Ze zijn er in drie beeldformaten: de 24 inch mini, de 32 inch medium en de grootste van het stel meet 40 inch. Eenvoud, gemak en een toegankelijke bediening zijn gekoppeld aan de Serif.

THE FRAME – KUNST AAN DE MUUR

Samsung heeft nog een heel aardig voorbeeld van design-technisch vernuft in huis, The Frame. De naam zegt al genoeg, met The Frame heb je letterlijk een lijst aan de muur hangen. Voor wie geen zwart vlak wil, maar een letterlijk kunstwerk. Want dat is The Frame, een tv als kunstwerk. Binnen de stijlvolle lijst kan dankzij de Art Mode letterlijk een schilderij toegevoegd worden. Het mooie daarvan is dat je dit kunt veranderen als jij daar zin in hebt. En keus is er volop; je kan kiezen uit meer dan 1.000 kunstwerken!!! Kortom, aan is het een tv, uit is het een schilderij. Samsung biedt de lijsten ook nog eens in verschillende kleur- variaties: zacht porseleinblauw, donker walnoot, licht eiken, zwart metal en fris designwit.

PHILIPS EN GEORG JENSEN

Het designfeestje geven we een vervolg met het paradepaardje van Philips op het gebied van lifestyle-tv’s. In samenwerking met de gerenommeerde Deense designer Georg Jensen is een tv ontwikkeld waarin op een uitermate verfijnde wijze prachtige details zijn verwerkt. Uitsluitend van kwalitatief hoogstaande en natuurlijke materialen. Zo zijn de tafelvoetjes van deze tv vervaardigd uit gepolijst staal en datzelfde geldt voor het frame aan de onderzijde van het beeldscherm. De overige drie zijden van het scherm zijn op een discrete manier afgewerkt met glas. Dat zorgt voor een extra impuls van Ambilight. Daarmee krijgt deze Philips-tv nog meer allure.

AWARD-WINNER LOEWE

Nog een merk dat kwaliteit koppelt aan een fraaie vormgeving is Loewe. Zij staan synoniem voor design met strakke contouren en een statig en elegant aanzien. Dat de topontwerpers van Loewe hier keer op keer goed in blijven slagen blijkt wel uit de ruim 200 internationaal gerenommeerde design-awards die het merk inmiddels heeft gewonnen, waaronder de prestigieuze Reddot-award. Om het stijlvolle design extra te benadrukken levert Loewe ook fraaie standaards, waarmee je je tv op een mooie plek in je huis kan plaatsen. Soundbars die naadloos op de tv aangesloten kunnen worden, maken het fraaie plaatje compleet.

GEBRUIKSGEMAK VAN VOGEL’S

Maken we tot slot een uitstapje naar een accessoire dat de functionaliteit van een tv een extra impuls kan geven. Groot geworden dankzij muurbeugels, staat Vogel's inmiddels garant voor de meest innovatieve oplossingen. Zoals de Motion Mount. Een flexibele, gemotoriseerde tv-beugel die maximaal gebruiksgemak geeft doordat deze maar liefst 120 graden naar links of rechts kan bewegen. Zet je de tv aan, dan beweegt de MotionMount in één vloeiende beweging naar een vooraf door jou ingestelde kijk­positie. Hiervoor is geen aparte afstandsbediening nodig. Zet je de tv weer uit, dan bewegen je scherm en de MotionMount weer soepel terug naar de muur. Dankzij de speciale app kunnen maar liefst tien voorkeurposities worden ingesteld en kan de kijkpositie elk moment worden aangepast.