Stofzuigers worden
steeds stiller

EN TOEN
WAS HET STIL

image

Veel mensen hebben een hekel aan stofzuigen vanwege het harde geluid van de stofzuiger. Vooral bij oudere stofzuigers klinkt het soms alsof er een vliegtuig opstijgt in je woonkamer. Het voeren van een gesprek is dan onmogelijk. En de meeste katten zijn er ook niet blij mee. Verschrikt zoekt het beestje een veilige plek onder het bed in de slaapkamer.

Daarom is er de stille stofzuiger. Dit zijn stofzuigers met extra geluidsisolatie. Ze hebben een optimale luchtstroom bij het mondstuk, de slang en de buis waardoor geluid tot het absolute minimum wordt beperkt. Ook het ontwerp van de stofcontainer en het motorfilter dragen bij aan een goede akoestische isolatie.


Een stille stofzuiger herken je door te kijken naar het geluidsniveau. Geluids­niveau wordt gemeten in decibel (dB). Wist je dat een verschil van slechts 3 dB al de helft van het volume betekent? Al zou je het niet zeggen, een stofzuiger van 60 dB is dus wel twee keer zo stil als een stofzuiger van 63 dB.


Een stofzuiger die helemaal stil is bestaat overigens niet, ook ‘stille’ stofzuigers maken geluid. Wel is het geluid van een stille stofzuiger duidelijk zachter dan het geluid van een normale of luide stofzuiger. Een stille stofzuiger heeft een geluidsniveau van 65 dB of lager. De meest stille stofzuigers hebben zelfs een geluidsniveau onder de 60 dB.

HOEVEEL IS EEN DECIBEL?

AEG
VX8-3-DB-M BLAUW

Stofzuiger

Actieradius 12 meter

Geluidsniveau 61 dB

600 watt vermogen

BOSCH
BGL8SIL6

Stofzuiger

Actieradius 15 meter

Geluidsniveau 66 dB

800 watt vermogen

MIELE COMPLETE C3
SILENCE WIT

Stofzuiger

Actieradius 12 meter

Geluidsniveau 64 dB

550 watt vermogen

ERVAAR HET VERSCHIL BIJ EEN
EXPERT WINKEL BIJ JOU IN DE BUURT.