Hygiëne vind ik
erg belangrijk

HET LEVEN
MET HUISDIER
EN

Als je honden en katten hebt dan is het vaak extra werk om het huis schoon te houden. Modderige poten in de gang en op de bank, geknoeide brokken naast de etensbakjes en vooral overal haren. Niet alleen in de mand, maar ook haren op het tapijt, op de bank en op de kussentjes. Daarnaast brengen honden wel eens luchtjes met zich mee. Maar het is allemaal de moeite waard, want we hebben niets liever dan onze trouwe viervoeters.

Maar hoe houd je een huis met huisdieren het best hygiënisch schoon? Vooral als je gevoelig bent voor stof, komt daar nog best wat bij kijken. Gelukkig is er hulp: er zijn stofzuigers speciaal voor mensen met dieren. Deze stofzuigers hebben een gemotoriseerde borstel en een efficiënt stoffilter dat stof en geurtjes in de stofzuiger houdt. Binnen elke stofzuigerlijn is er een versie voor dieren.

HYGIËNE

Wat maakt een stofzuiger nou een goede stofzuiger voor een huishouden met huisdieren? Belangrijk is dat hij naast het gewone schoonmaakwerk zoals het opzuigen van zand, brokken en opgedroogde modder ook kleedjes met dierenharen makkelijk schoon krijgt. Dierenharen kunnen wanneer je ze te lang in de stofzuigerzak laat zitten gaan stinken. Een goede dierenstofzuiger heeft daarom een degelijk hygiënefilter om stof en dierenluchtjes zoveel mogelijk in de stofzuiger te houden. Vanuit hygiëne-oogpunt is het belangrijk om elke paar maanden de stofzak te vervangen. Meestal is de stofzak dan ook wel vol.

SPECIALE DIERENHAREN BORSTEL

De zogenaamde gemotoriseerde turboborstel is ideaal voor het verwijderen van huisdierharen uit tapijten, kleedjes en dergelijke. De borstel heeft stevige lange haren die continu ronddraaien. Stof en haren worden losgeklopt en door het mondstuk opgezogen. Zonder deze borstel is het verwijderen van dierenharen een arbeidsintensief klusje. Dierenharen blijven vaak ‘plakken’ op kleden waardoor ze niet goed weg te krijgen zijn.

HEPA STOFFILTER

Een degelijk stofzuigerfilter is niet alleen voorbehouden aan mensen met huisdieren. Ook als je een stofallergie hebt, is een goed stofzuigerfilter een must. HEPA filters zijn er in verschillende klassen. Een HEPA filter op zich zegt nog niet zoveel omdat een basis HEPA filter onvoldoende stof tegenhoudt. Kies je echter voor een HEPA filter uit een hogere klasse dan is het filter zeer effectief. Een degelijk stoffilter houdt meer dan 99,95% stof tegen. Hygiënische stofzuigers hebben naast een goed filter ook vaak het ECARF keurmerk. Met een effectief stoffilter is de lucht die de stofzuiger uitblaast schoner dan de lucht in de kamer.

DWEILEN MET STOOM

Als je je huis helemaal hygiënisch schoon wilt krijgen, kun je nog nadweilen met een steam mop. Hiermee zijn die moddersporen en natvoer resten zo opgedweild.

MIELE COMPLETE C3 CAT & DOG

Stofzuiger

Actieradius 12 meter

Geluidsniveau 64 dB

550 watt vermogen

BOSCH BBS81PETM

ROOD

Stofzuiger

Accu 18 volt

40 minuten stofzuigen

Geluidsniveau 76 dB

MIELE BLIZZARD CX1
CAT & DOG

Stofzuiger met zak

Actieradius 10 meter

Geluidsniveau 76 dB

890 watt vermogen

ALTIJD OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ALLE ACTIES? MELD JE HIER AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF