Maak de juiste beslissing

aan de hand van

JOUW WOONSITUATIE
EN WENSEN

Als je als klant uit ruim 200 stofzuigers kunt kiezen dan is dat natuurlijk nog steeds best veel. Daarom kun je altijd terecht bij onze Experts. Zij luisteren naar je wensen en denken graag met je mee. Voor een goed advies kun je van tevoren alvast over een paar punten nadenken. We hebben hieronder een aantal vragen voor je op een rij gezet. Onze Experts helpen je graag met het kiezen van de voor jou ideale stofzuiger!

WAARVOOR GA JE
DE STOFZUIGER GEBRUIKEN?

Zoek je een stofzuiger voor het hele huis, voor het grovere werk, voor maximale flexibiliteit, om snel kruimels op te zuigen, voor huisdierharen, om je auto van binnen schoon te maken of om te stofzuigen terwijl je van huis bent? Wil je het liefst helemaal niet stofzuigen? Overweeg dan een robotstofzuiger.

HOE WOON JE?

Heb je een grote of een kleine woning? Zijn er drempels en trappen of woon je gelijkvloers? Kom je makkelijk in alle hoeken of staat de vloer best vol? Met een steelstofzuiger kom je overal makkelijk bij.

HARDE VLOEREN
OF TAPIJT?

Heb je harde vloeren zoals tegels, parket of zeil of ligt er overal hoogpolig tapijt? Is je vloer kwetsbaar waardoor er snel krassen op komen of kan hij wel tegen een stootje? Bekijk onze selectie stofzuigers voor harde vloeren.

HOE BELANGRIJK VIND JE HET STOFFILTER?

Als je last hebt van een stofallergie is een degelijk stoffilter belangrijk. Een goed HEPA stoffilter houdt bijna alle fijnstofdeeltjes vast zodat de lucht die de stofzuiger uitblaast schoner is dan de lucht in de kamer.

HEB JE HUISDIEREN?

Als je een hond of kat hebt, is een gemotoriseerde borstel ideaal voor het makkelijk opzuigen van de haren.

HOEVEEL GELUID MAAKT DE STOFZUIGER?

De meeste stofzuigers maken behoorlijk wat geluid. Als je een hekel hebt aan het geluid van een stofzuiger, kijk dan naar een stofzuiger met geluidsisolatie en zo min mogelijk decibel (dB).

HOE HOOG IS DE ZUIGKRACHT?

Een krachtige motor en een aerodynamisch ontwerp bepalen voor een belangrijk deel de zuigkracht van de stofzuiger. De meeste stofzuigers zuigen prima op harde vloeren maar voor hoogpolig tapijt heb je een speciale borstel of een krachtigere stofzuiger nodig. Miele heeft Powerline stofzuigers met extra zuigkracht.

MET OF ZONDER STOFZAK?

Een stofzuiger zonder stofzak moet je regelmatig legen en het stofreservoir moet af en toe worden schoongemaakt. Maar je hoeft nooit meer te zoeken naar de juiste stofzak en ze behouden hun zuigkracht. Bekijk onze zakloze stofzuigers.

WAT IS DE ACCUDUUR?

Steel-, robot- en handstofzuigers hebben een accu. De accuduur bepaalt hoe lang je achter elkaar kunt stofzuigen. Kijk ook naar hoe lang het duurt om een lege accu weer op te laden. Bosch Unlimted steelstofzuigers hebben een 2e accu zodat je door kunt gaan met stofzuigen.

HOE GROOT IS HET BEREIK?

De actieradius van een stofzuiger is de lengte van het snoer plus de lengte van de slang, stang en stofzuiger zelf. Een bereik van 15 meter betekent dat je bijna nooit van stopcontact hoeft te wisselen tijdens het stofzuigen.

HOE ZWAAR IS DE STOFZUIGER?

Als je de stofzuiger de trap op en af moet dragen, is het fijn als hij niet teveel weegt. Steelstofzuigers zijn lichtgewicht en makkelijk te dragen. Of je kunt er voor kiezen om boven een tweede stofzuiger neer te zetten. Dan hoef je de stofzuiger nooit te tillen.

KOM NAAR DE WINKEL VOOR PERSOONLIJK ADVIES