De kruimeldief

ALTIJD

HANDIG!

Kruimeldief is een merknaam, maar het woord is inmiddels zo ingeburgerd dat iedereen precies weet wat dit is. Een andere naam is een kruimelzuiger of een handstofzuiger. Eigenlijk is handstofzuiger een betere naam want je kunt de kruimeldief voor veel meer gebruiken dan voor het opzuigen van kruimels. Expert heeft kruimelzuigers van alle bekende merken, zoals Black & Decker, Philips, Bosch en AEG.

Het praktische van een kruimelzuiger is dat je hem altijd bij de hand hebt. Je plaatst hem in de oplader waardoor hij altijd klaar is voor gebruik. Daarom is de kruimeldief ideaal om even snel kruimels op te zuigen na de lunch of het ontbijt. Maar bijvoorbeeld ook voor als je kat met zandpoten op de bank springt. Even de kruimeldief er overheen en het is weer schoon.


Sommige kruimelzuigers zijn ook geschikt voor het opzuigen van vloeistoffen. Taart­kruimels met daaroverheen een omgevallen glas ranja zijn geen probleem voor een Wet & Dry kruimeldief. Met de kruimeldief zuig je het meeste vocht op. Daarna nog even snel een doekje eroverheen en het is weer schoon. Zo zorg je er tijdens een kinderfeestje makkelijk voor dat het geen plakboel wordt. Ook zijn er handstofzuigers speciaal voor het stofzuigen van je auto interieur. Je kunt deze aansluiten op een 12 volts autostopcontact. Vaak hebben ze een kierenzuiger en een korte stofzuigerslang zodat je overal makkelijk bij kunt.

WAAR MOET JE OP LETTEN?

Praktisch alle handstofzuigers hebben een accu. Een krachtigere accu heeft meestal een hoger voltage. Kijk ook hoe lang je met een volle accu kunt zuigen en hoe lang het duurt om hem weer helemaal op te laden. Als je de kruimelzuiger alleen voor kleine klusjes gebruikt, is een kleine accu meestal voldoende.


Verder kun je kijken naar de grootte van het stofreservoir. Dit wordt gemeten in liters. Bij een kruimeldief ligt dit meestal rond een halve liter. Als je hem regelmatig leegt, is dat meer dan genoeg. Wat extra opties betreft zijn sommige handstofzuigers ook geschikt voor het opzuigen van vloeistoffen. Ook hebben sommige modellen een draaibare zuigmond zodat je makkelijk bovenop kasten kunt zuigen. En dan is er nog de dierenborstel
voor het opzuigen van dierenharen.

PHILIPS
FC6149/01

Kruimeldief

Accu 12 volt

11 minuten kruimelzuigen

0,5 L stofcapaciteit

AEG
HX-6-23CB

Kruimeldief

Accu 10,8 volt

23 minuten kruimelzuigen

Met wandhouder

BLACK&DECKER
DVJ325BF-QW

Kruimeldief

Accu 10,8 volt

10 minuten kruimelzuigen

Met oplaadstandaard

MEER DAN ALLEEN STOFZUIGERS

Expert heeft niet alleen diverse soorten stofzuigers,
maar ook stofzakken, filters, borstels en stofzuigeraccessoires.