Honderden

verschillende accessoires

KEN JIJ ZE

ALLEMAAL?

Voor stofzuigers zijn er honderden verschillende accessoires, zoals stofzakken, HEPA filters, accu’s en opzetborstels. Ken jij ze allemaal al?

GEURKORRELS / GEURPARELS

Geurkorrels of geurparels zorgen ervoor dat nare luchtjes in de stofzak worden geneutraliseerd. Je stofzuiger ruikt hierdoor langer fris, bijvoorbeeld naar lavendel. De korrels zuig je eenvoudig op met de stofzuiger, waarna ze langdurig blijven werken.


STOFFILTER

Stoffilters zijn er in vele soorten en maten. Welke je nodig hebt is afhankelijk van het type stofzuiger. Een stoffilter voorkomt dat er stof in de motor van de stofzuiger komt en zorgt voor een schonere uitblaaslucht. Een schoon stofzuigerfilter is belangrijk voor een goede zuigkracht en voor een optimale werking van de stofzuiger. Sommige stofzuigerfilters hebben een HEPA filter waarmee zelfs de kleinste stofdeeltjes worden tegenhouden.


STOFZAK

Veel stofzuigers hebben een stofzak nodig om het stof en vuil in op te vangen. Elk model stofzuiger heeft zijn eigen bijpassende stofzak. Stofzakken zijn er in verschillende kwaliteiten, van papier tot fleece. Verder zijn er stofzakken die nare geurtjes neutraliseren of die stofdeeltjes extra goed vasthouden waardoor ze ook geschikt zijn voor mensen met een allergie.

ACCU

Steelstofzuigers en robotsstofzuigers werken op een accu. Afhankelijk van de stofzuiger kun je met een volle accu ongeveer een uur stofzuigen. Daarna moet je de accu weer opladen. Sommige modellen stofzuigers, zoals de Bosch Unlimited serie, werken met vervangbare accu’s. Zo heb je altijd een accu achter de hand zodat je door kunt gaan met stofzuigen wanneer de eerste accu leeg is


MEUBELZUIGMOND

Met een meubelzuigmond maak je eenvoudig banken, kussens en stoelen met bekleding schoon. Ook autostoelen en -banken maak je makkelijk schoon met een meubelzuigmond. Er bestaan ook meubelzuigmonden speciaal voor het verwijderen van huisdierhaar. Deze hebben twee reepjes fluweel-achtige stof waar huisdierharen aan blijven kleven.


KIERENZUIGER

Met een kierenzuiger zuig je makkelijk de kieren tussen de kussens van je bank, of tussen de autostoelen. Verder is een kierenzuiger ideaal voor lastig te bereiken hoeken en kieren.


TURBOBORSTEL VOOR TAPIJT EN HUISDIERHAAR

Een turboborstel heeft een roterende borstel. Tapijtharen gaan overeind en vuil wordt losgeklopt, waarna het makkelijk wordt opgezogen. Ook huisdierharen zuig je op deze manier makkelijk op.

MEER DAN ALLEEN STOFZUIGERS

Expert heeft niet alleen diverse soorten stofzuigers, maar ook stofzakken,
filters, borstels en stofzuigeraccessoires.